Mijn verhaal

Ik ben geboren in Zweden in een voorstad van Göteborg. Op mijn vijfde verhuisden we naar Nederland. Na de middelbare school heb ik een opleiding gevolgd voor Hostess op het Euro College te Schiedam. Op mijn zeventiende ging ik naar Spanje om daar te wonen en te werken op een Camping. Echter na een jaar ben ik teruggekomen en gaan werken bij North Sea Ferries te Rozenburg als Hostess.

Daarna heb ik nog gewerkt op de customer service afdeling bij een express bedrijf, en als intercedent/planner bij een uitzendbureau. In 1995 werd mijn zoon geboren en stopte ik met mijn werk, omdat dit niet te combineren viel.

In 2000 ben ik toen een opleiding voor aerobic docent begonnen. Mijn passie lag altijd al bij dansen en ballet en ik kreeg van Yvonne van Kouwen, de kans om gelijk les te geven bij Yvonne’s Lifestyle Centre te Hellevoetsluis. Hier is het allemaal begonnen.

In 2005 volgde ik de Pilates Ground Control opleiding van Debbie Jenner.

Pilates is een fysieke en mentale bewegingsmethode. Centraal staat het ontwikkelen van het “Powerhouse”, dat wil zeggen de ontwikkeling van de diepe buik-,rug- en bekkenbodemspieren. Veel oefeningen zijn afgeleid uit de houdingen (asanas) van Hatha yoga. Het is een fijne bewegingsvorm die zorgt voor meer kracht en souplesse.

Door Pilates begon ik ook interesse te krijgen in Yoga. Dus ging ik hier en daar yoga lessen volgen. Na verschillende soorten yoga te hebben gevolgd kwam ik bij de Integrale Yoga terecht. Dit is een hoge geestelijke vorm van yoga, ook wel supra-mentale yoga genoemd. Dit is naar de leer van Sri Aurobindo en De Moeder. Hier leerde ik echt de stilte in te gaan en te voelen wat er gebeurt met je lichaam en geest. Het was/is een heerlijke ervaring. Het voelde als thuiskomen.

Hierdoor geraakt, ben ik de opleiding tot Integrale Yoga Docent gaan volgen. Dit is een traditionele yogascholing, namelijk via een geestelijke hiërarchie. Dit betekent dat kennis van leraar op leerling wordt overgedragen, niet alleen via lesmateriaal, maar vooral in stilte en bewustzijn.  

Als je je eenmaal verdiept in de yoga wil je steeds meer weten van deze oude traditie en zodoende heb ik dus vele verschillende workshops gevolgd o.a. bij Manju Jois, David Swenson, Alberto Paganini, Daniel StrausserHans Kloosterman. Ik raakte geïnspireerd om me nog verder te ontplooien. Ik wilde nog een andere vorm van yoga leren en heb toen gekozen voor de traditionele Ashtanga opleiding.

Grondlegger van de hedendaagse Ashtanga Yoga is Sri K. Pattabhi Jois. Zijn zoon Manju Jois doceert geheel volgens de traditie.

Er is zoveel te ontdekken in de Yoga. 
Zo heb ik ook inmiddels in november/december 2013 een intensieve opleiding gevolgd in Noord India. Dit is de bakermat van de Klassieke Hatha Yoga, niet gericht op de spieren maar op het endocriene systeem en het parasympatisch zenuwstelsel. Ik heb hier een maand in een Ashram geleefd en de klassieke Hatha Yoga filosofie bestudeerd om zo de klassieke tradities goed te begrijpen. Dit was een hele bijzondere ervaring!


Wat zeggen andere mensen?

Marijke V. | 03-09-14

Met welgemeende complimenten voor de kennis en kundigheid van de zeer sympathieke Alexandra Post!! Was een heerlijk yogaweekend op een perfecte locatie!

L. Pijma | 05-12-11

Ik ben erg enthousiast hoe zorgvuldig alles was geregeld en het hotel was prachtig. We hebben genoten en ja, ik ga zeer zeker nog vaker bij PuurenKuur een arrangement doen. 

L. B. | 24-10-14

Fijne lerares, kundig. Super hotel met perfecte ligging, om de hoek van het strand en de winkelstraat. Lekkere kamers, wellness verouderd maar dat wordt gerenoveerd begrepen wij. Diner in restaurant was zeer matig. Ontbijt was wel lekker.